Game, set, licht: verlichting voor hoge visuele vereisten

Tennis, squash of badminton – drie sporttypes die hoge eisen stellen aan het menselijk oog. Een klein, uiterst snel object dat rechtstreeks naar de spelers toe beweegt vóór een zich wijzigende achtergrond. De spelers moeten het traject van de bal anticiperen en zeer snel reageren, wat nog moeilijker is bij squash, bijvoorbeeld, omdat de bal snelheden van 200 km/u kan behalen!

De hoge verlichtingssterkte die door OSRAM schijnwerpers wordt gegenereerd, helpt het menselijk oog om contrasten eenvoudiger te detecteren. Verschillende instellingen en daglichtafhankelijke regeling van het systeem verhogen de efficiëntie en genereren licht in overeenstemming met de vereisten, de voorkeuren en het budget.

Andere technologieën

Armaturen met geïntegreerde conventionele verlichtingstechnologie zijn de toonaangevende oplossingen bij de verlichting van sportfaciliteiten. Alleen conventionele armaturen kunnen het vereiste vermogen voor buitenschijnwerpers leveren. Tevens zijn deze oplossingen voldoende efficiënt voor de relevante taak, omdat ze gewoonlijk slechts worden ingeschakeld gedurende enkele uren op een gering aantal specifieke dagen. Verschillende schakelaarstanden maken eveneens het gebruik bij lager vermogen mogelijk.

Energiebesparing

Intelligente lichtmanagementsystemen van OSRAM houden rekening met het aanwezige daglicht om het gebruik van kunstlicht tot een minimum te beperken. Sensoren regelen de verlichting en selecteren de vereiste verlichtingssterkte. Deze sensor-gebaseerde regelfunctie is bijzonder geschikt voor meerdere langs elkaar liggende sportvelden. Voor maximale efficiëntie, wordt de verlichting alleen gebruikt als er een wedstrijd wordt gespeeld.

DALI PROFESSIONAL

Lichtmanagementsystemen

Hogedrukontladingslampen

Kracht, lichtkwaliteit, kleurweergave. Hogedruk-gasontladingslampen worden overwegend toegepast in sportverlichtingsapplicaties. De lampen garanderen een lange levensduur van tot wel 10.000 uur, wat de onderhoudsintervallen langer maakt. Twin-lampfunctie met verschillende vermogens maakt efficiënt overschakelen tussen twee instellingen mogelijk, voor trainingen en wedstrijden, bijvoorbeeld.

POWERSTAR HQI-TS

Metaal halide lampen met kwarts technologie voor gesloten armaturen

POWERSTAR HQI-T

Metaal halide lampen met kwarts technologie voor gesloten armaturen

Fluorescentielampen

OSRAM fluorescentielampen zijn ideaal voor de verlichting van binnensportlocaties waar de vereiste verlichting minder is dan bij buitenapplicaties. Ze kunnen flexibel worden geconfigureerd volgens de vereisten, hebben een levensduur van tot wel 30.000 uur en bieden een indrukwekkende prijs/prestatie-verhouding.

LUMILUX T5 HO XT

Buisvormige fluorescentielampen 16 mm, hoge output, lange levensduur, met G5 voet

© 2017, OSRAM GmbH. Alle rechten voorbehouden.
LED Floater Headline