Lichtkunstfestival „Lights in Alingsås" ondersteund door OSRAM

Het landgoed Nolhaga Slott in het Zweedse Alingsås werd verlicht door jonge verlichtingsontwerpers.
(Foto: Patrik Gunnar)
07.01.2015
Applicatie:  Effectverlichting
Technologie:  LED, Lichtmanagementsystemen
Doelgroep:  Architect, Algemeen publiek, Verlichtingsontwerper

Lichtkunstfestival „Lights in Alingsås" ondersteund door OSRAM

Eind 2014 ondersteunde OSRAM jonge verlichtingsontwerpers bij het ontwerp van een van de meest fascinerende lichtkunstfestivals van Europa "Lights in Alingsås" vlak bij Götenborg.

Een stadje, zes beroemde verlichtingsontwerpers en een groot aantal jonge, innovatieve studenten verlichtingsontwerp die trachten nieuwe perspectieven te verkennen: dit was "Lights in Alingsås". Eind vorig jaar was het kleine stadje Alingsås vlakbij Götenborg in het Zuidwesten van Zweden vijf weken lang veranderd in een immense lichtkunst- en designtentoonstelling. Het festival was erop gericht jonge verlichtingsontwerpers te trainen in de theorie en de praktijk van het nieuwste van het nieuwste in lichtontwerp. Onder begeleiding van een ervaren verlichtingsontwerper creëerden zes teams van studenten elk de verlichting van een object of een specifieke locatie in Alingsås.

Een geweldige kans voor jonge verlichtingsontwerpers

OSRAM ondersteunde twee van de studententeams door ze te voorzien van zowel de benodigde producten - ook afkomstig van OSRAM's dochteronderneming Traxon Technologies - als de nodige ervaring. De studenten beeldden de muziek van de Noorse componist Edvard Grieg uit om verlichtingsconcepten te ontwikkelen voor het imposante landgoed Nolhaga Slott en het herenhuis Gläntan. Om te garanderen dat de implementatie van de ideeën van de studenten een daverend succes zou worden, werden de studenten getraind door OSRAM. Voor zover dat binnen het bereik van de kleine werkgroepen lag, werden de studenten niet alleen vertrouwd gemaakt met de afzonderlijke producten en componenten, maar ook met de juiste bekabeling daarvan. Voor het implementeren van de ideeën en visies van de studenten verschafte OSRAM de technische middelen en verzorgde het bedrijf de programmering die nodig was voor de projecten.

Het resultaat kan met recht een lust voor het oog worden genoemd. Het lichtfestival is zowel voor bezoekers en studenten als voor professionele verlichtingsontwerpers en de verlichtingsindustrie zeer profijtelijk. De projecten vormen niet alleen een culturele verrijking voor het stadje Alingsås, maar voor jonge verlichtingsontwerpers ook een geweldige kans om praktische ervaring op te doen en contacten voor de langere termijn te leggen. Ook voor OSRAM was het festival een verbazingwekkend succes. Het bood een uitstekend podium om contacten te leggen met toonaangevende verlichtingsontwerpers. Eerst en vooral bieden de voortreffelijk ontworpen en in hoge mate bewonderde verlichtingsinstallaties een indrukwekkend bewijs van het belang om jonge verlichtingsontwerpers te ondersteunen en een langdurige samenwerking met hen aan te gaan.

OSRAM RSS
nieuws feeds

© 2017, OSRAM GmbH. Alle rechten voorbehouden.
LED Floater Headline