Olympisch Stadion en National Gymnastics Arena in Bakoe uitgerust met verlichtingsoplossingen van OSRAM

Opwindende architectuurverlichting, allernieuwste HDTV veld-, tribune- en koofverlichting: OSRAM en zijn dochterondernemingen verlichten het Olympisch Stadion en de National Gymnastics Arena in Bakoe met compleet verschillende verlichtingsoplossingen.
11.06.2015
Applicatie:  Architectuurverlichting, Openbare ruimte, Sportfaciliteiten
Technologie:  HID, LED, LED modules, Armaturen
Doelgroep:  Architect, Steden en gemeenten, Verlichtingsontwerper

Olympisch Stadion en National Gymnastics Arena in Bakoe uitgerust met verlichtingsoplossingen van OSRAM

OSRAM plaatst verlichtingsaccenten tijdens de Europese Spelen van 2015 in Azerbeidzjan. Dochteronderneming Siteco rust het Olympisch Stadion van Bakoe onder andere uit met HDTV-compatibele schijnwerpers; dochteronderneming Traxon tovert de National Gymnastics Arena om in een “verlichtingstheater” met een indrukwekkende dynamische verlichtingsoplossing.

Arenagevel straalt met indrukwekkende kleurcombinaties

Met de Europese Spelen in Bakoe in het vooruitzicht heeft OSRAM de National Gymnastics Arena in de Azerbeidzjaanse hoofdstad uitgerust met een innovatieve dynamische verlichtingsoplossing. Rond de 600 Traxon Wall Washer Shield AC XB zullen de buitenkant van de arena verlichten, zodat deze in verschillende kleuren te zien is en indrukwekkende combinaties te voorschijn haalt, zoals de nationale kleuren van Azerbeidzjan.

Professioneel verlichtingsmanagement met voorgeprogrammeerde animaties

Tien transparante schermen rondom de gevel van het terrein, uitgevoerd met 11 km aan Traxon Media Tubes, zijn in een aangepast profiel gemonteerd, dat bedoeld is om mechanische stabiliteit te bieden. De geraffineerde e:cue stuuroplossing start 's avonds automatisch en gaat in de ochtenduren weer uit. Voorgeprogrammeerde reeksen zorgen voor composities van grafische animaties op de schermen en diverse kleurgradiënten op de linten.

HDTV veld- en tribuneverlichting voor een fantastische sfeer

Ter verlichting van het Olympisch Stadion van Bakoe en het opwarmveld ernaast zijn er Siteco schijnwerpers geïnstalleerd. Er werden meer dan 600 R3 Maxi 2000W projectoren gemonteerd voor een HDTV-compatibel veldlicht. Daarnaast verlichten 240 Siteco schijnwerpers en projectoren met verschillende stralingshoeken de terrassen en creëren deze een perfecte verlichtingssfeer voor zowel atleten als toeschouwers. Voor binnenverlichting is meer dan 25 km aan LINEARlight Power Flex van OSRAM geïnstalleerd.

Stadion is gastheer tijdens EURO 2020

Het nieuwe multifunctionele stadion met ongeveer 68.000 zitplaatsen voldoet aan de hoge normen van de UEFA en de FIFA. Na de eerste Europese Spelen in 2015 wordt dit het thuisstadion van het nationale voetbalteam van Azerbeidzjan en een van de trefpunten van de EURO 2020. De Europese Spelen zijn een internationaal evenement met meerdere sporten voor atleten die de Nationale Olympische Comités van Europa vertegenwoordigen en starten op 12 juni. Het Olympisch Stadion en de National Gymnastics Arena in Bakoe zullen twee van de 18 sportlocaties van het evenement zijn.

OSRAM RSS
nieuws feeds

Speciaal: Brazilië 2014

© 2017, OSRAM GmbH. Alle rechten voorbehouden.
LED Floater Headline