Innovaties van OSRAM

Nieuws van OSRAM onderzoek. Ongeveer om de maand een nieuwsbrief. Met fascinerende achtergrondinformatie over allernieuwste technologieën en het laatste nieuws uit de onderzoekslaboratoria van OSRAM.

In het Zentrum für Interdisziplinäre Schmerztherapie (centrum voor interdisciplinaire pijntherapie of ZIS) in de Münchense kliniek 'Klinikum rechts der Isar' wordt licht ingezet om pijn te verlichten.

Licht verlicht pijn - Nummer 02/2013

Biologisch werkzaam licht voor pijntherapie - het Zentrum für Interdisziplinäre Schmerztherapie (centrum voor interdisciplinaire pijntherapie of ZIS) in de Münchense kliniek 'Klinikum rechts der Isar' is het eerste pijncentrum ter wereld dat deze nieuwe methode opneemt in zijn therapieaanbod. OSRAM heeft de nieuwe verlichtingsoplossing zodanig ontworpen dat ze ook betaalbaar is voor andere pijncentra, klinieken en artsenpraktijken.

Het beste kunstlicht voor kunst

Het beste kunstlicht voor kunst - Nummer 01/2013

Verlichtingsoplossingen voor musea zijn een kunst op zich, en moeten niet alleen de tentoonstellingsobjecten optimaal weergeven, maar de werken tegelijkertijd ook beschermen tegen schadelijke invloeden. Bij OSRAM zijn ingenieurs en wetenschappers van verschillende disciplines bij elkaar gaan zitten om de conceptuele ideeën van architecten en planners op de beste manier te implementeren met een technisch productconcept.

OLEC onderzoek

Lampen rechtstreeks uit de printer - Nummer 02/2012

Lichtgevende OLED 'glaspanelen' bereiken hun industriële volwassenheid. OSRAM onderzoekt een verdere innovatie die de wereld van de verlichting kan transformeren: lichtgevende folies gebaseerd op lichtemitterende cellen, geproduceerd als deel van een printproces. Deze technologie zou op middellange termijn de productie van armaturen met een groot oppervlak tegen zeer lage kosten mogelijk kunnen maken.

OSRAM laat de zon schijnen in kantoren - Nummer 01/2012

Natuurlijk licht zorgt meestal niet voor voldoende verlichting in kantoren. Om die reden moet aanvullend kunstlicht worden gebruikt, en tot nu toe gebeurde dat met klassieke lampen die gedurende de gehele dag licht geven met dezelfde intensiteit en kleurtemperatuur. Onderzoekers van OSRAM willen nu met een nieuwe vorm van lichtsturing bijdragen aan kantoorverlichting die zich in de toekomst meer richt op de lichtomstandigheden buiten.

Abonnement op innovatie-
nieuws

Perscontact

Henny Oster

henny.oster@osram.nlT: +31 (0)10 750 14 32
F: +31 (0)10 750 14 08

OSRAM nieuws

Technologieën, producten, tools, evenementen en veel meer
© 2017, OSRAM GmbH. Alle rechten voorbehouden.
LED Floater Headline