Licht betekent levenskwaliteit - De biologische effecten van licht

Licht kan een opwekkend, stimulerend, relaxerend of rustgevend effect hebben. Licht kan ook een medische behandeling ondersteunen, het concentratievermogen bevorderen op het werk of in een school of passagiers op langeafstandsvlucht helpen rust te vinden. Uitvoerige kennis betreffende de biologische effecten van licht is aangetoond in wetenschappelijke studies. Deze vakkennis is ondertussen al omgezet in de praktijk in initiële projecten.

Verlichtingsoplossingen van OSRAM benutten de positieve effecten van licht en worden ingezet als deel van een gecoördineerd verlichtingsontwerpers om concentratievermogen, welzijn en levenskwaliteit te bevorderen.

Maar hoe werkt het biologisch effect van licht in werkelijkheid? Wat kunnen wij als mensen waarnemen en waarmee moeten verlichtingsontwerpers, architecten en ingenieurs rekening houden in hun toekomstige lichtplannen voor woningen, werkplekken en openbare gebouwen? In onze online special komt u tot in detail te weten welke kennis is vergaard op grond van onderzoek, wetenschap en projecten ter bevordering van het welbehagen.

Projecten

Wetenschappelijke studies

Producten

Kennis

© 2017, OSRAM GmbH. Alle rechten voorbehouden.
LED Floater Headline